קבלני בנייה

מאחורי כל בית, מבנה ציבור, מפעל, גשר או כביש עומד קבלן – קבלני בנייה אמונים על עבודת הבנייה של כל מבנה ואלמנט המרכיב את ערינו ורחובותינו. עולם קבלנות הבנייה מתחלק בין קבלנים קטנים העוסקים באלמנטים שונים מתוך עבודת הבנייה הכוללת וחברות קבלנות העוסקות ביזמות, תכנון ובנייה של בניינים, מפעלים, מבני ציבור ואף שכונות שלמות. במרבית פרויקטי הבנייה פועל קבלן ראשי אחד כאשר תחתיו עובדים מספר קבלני משנה, כל אחד בתחום התמחותו.

קבלני בנייה בישראל – הסמכות ורישום

בדומה למקצועות אחרים, גם מקצועות הבנייה מוסדרים בחוק ובתקנות הנוגעות להסמכות ורישום. על מנת שקבלן יוכל עסוק בעבודות בנייה עליו להיות מוסמך לכך ולקבל את אישור משרד הבינוי והשיכון, להיות רשום בפנקס הקבלנים וחבר באיגוד הקבלנים. על מנת להירשם בפנקס הקבלנים יש לראשית להוכיח הסמכה ו/או וניסיון בהתאם לסוג העבודות שהקבלן מבקש לעסוק בהן. כך למשל, קבלן שיפוצים נדרש לקורס קבלני שיפוצים והצלחה במבחן של משרד התמ"ת טרם רישומו בפנקס.

נהוג לחלק את ענפי הבנייה ל-6 קטגוריות ראשיות כאשר בתוכן מספר רב של קטגוריות משנה:

ענף הבנייה – כולל ענפי משנה כגון עבודות עפר, קידוח וקלונסאות, קונסטרוקציות פלדה, חשמלאות, מעליות, איטום והרחבת מבנים, עבודות אבן, מתקני תברואה ועוד.

כבישים, תשתיות ופיתוח – כולל ענפי משנה כגון עבודות אספלט, הנחת קווי ביוב, התקנת רמזורים, תאורת כבישים ועוד.

ענף הגשרים – קונסטרוקציות פלדה לגשרים, ניקוז לגשרים, קידוח וקלונסאות לגשרים ועוד.

משאבות – כולל גם טורבינות ותחנות שאיבה.

נמלים – כולל ענפי משנה כגון בניית רציפים, סוללות ושוברי גלים ועוד.

ממגורות – כולל גם מגדלי מים וארובות.

כאשר קבלן נרשם בפנקס הקבלנים הוא מסווג לאחת מן הקטגוריות הראשיות או לאחת מקטגוריות המשנה (סיווג בקטגוריה ראשית כולל גם את ענפי המשנה). ענף הבנייה למגורים, למסחר ומרבית התעשייה דורש רישום הקבלן תחת הקטגוריה הראשית הראשונה 'בנייה' (100ג') המעניקה לו את האפשרות לפעול בכל הקטגוריות המשניות הכלולות בסעיף 'בנייה'. חברות קבלנות גדולות, בעלות ניסיון ומשאבים מסווגות לרוב תחת ענף זה בעוד שקבלנים קטנים יותר בעלי יכולות מצומצמות מסתפקים באחד מענפי המשנה.

בחירת קבלני בנייה לפרויקט

רישומו של הקבלן בפנקס הקבלנים מבטיחה כי הוא עומד בכל התנאים הדרושים לביצוע עבודות בנייה בישראל, בקיא בסטנדרטים ובתקני הבנייה ונמצא תחת פיקוח של משרד הבינוי והשיכון. ישנם קבלנים הפועלים ללא רישום זה וללא הסמכות, אלו עוברים על החוק.

כאשר בוחרים קבלני בנייה לביצוע פרויקט יש ראשית לוודא כי אכן מדובר בקבלן מורשה. ניתן לעשות זאת על ידי פנייה אל רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון (ניתן גם אונליין דרך אתר המשרד). בנוסף, יש לבחון את התאמתו של הקבלן לפרויקט המדובר, חשוב לענות על שאלות כגון:

האם הקבלן מחזיק בניסיון בפרויקטים מסוג זה?
(האם הוא בעל האמצעים הפיננסיים לביצוע הפרויקט? (חשוב במיוחד בעסקאות קומבינציה, פינוי-בינוי וכדו')

האם הוא עובד מול קבלני משנה? האם אלו מוסמכים ומורשים- האם הקבלן מוכן להעמיד בטחונות לטובת הלקוח? (חוזיים או אחרים)

שלום את נתן – בנייה ויזמות 'כחול-לבן' למעלה מ-25 שנה

שלום את נתן היא חברת בנייה מן המובילות בישראל, החברה הוקמה בשנת 1988 ועוסקת בתחום הבנייה המסחרית, הציבורית והפרטית כולל בנייה למגורים. בשלום את נתן צוות בעל ניסיון רב שנים, מחויבות גבוהה למקצוע ואמינות בלתי מתפשרת. יושר, הגינות, סטנדרטים מעולים, שקיפות ועמידה בלוחות זמנים הם מסימני ההיכר של עבודתנו.

החברה רשומה אצל רשם הקבלנים בסיווג ג'5 בלתי מוגבל המאפשר לה בניה בלתי מוגבלת של יחידות דיור וחברה בארגון הקבלנים של תל אביב. החברה מחזיקה בבעלותה ציוד לתיעוש הבניה, מנופי צריח וטרקטורים. מיום היווסדה בנתה החברה למעלה מ- 7,000 יח"ד. החברה עובדת בשיתוף פעולה עם החברות המובילות והמתקדמות בענף הבניה בישראל.

עוד מאמרים מומלצים

עסקת קומבינציה

22 דצמ